Cum rezolvi eroarea de activare - Windows 10 Activation Error 0xC0020036

Ce cauzează eroarea de activare Windows 10 0xC0020036?

Chiar eu m-am lovit de aceasta situație încercând sa activez o versiune de Windows 10 Enterprise, așadar am trecut la citit, studiind mai multe forumuri de specialitate, inclusiv cel al Microsoft, unde nu am găsit o rezolvare pentru problema mea. Citind, am găsit informații prin care mai mulți utilizatori de Windows 10 și-au pus întrebări asemănătoare după ce au văzut un mesaj cu codul de eroare 0xc0020036, că activarea a eșuat. În majoritatea cazurilor, această problemă pare să apară în situații în care utilizatorii au trecut anterior de la o versiune mai veche de Windows la Windows 10 sau datorita unor situații care au dus la coruperea sistemului de operare. Problema nu pare sa aibă legătură cu pirateria, deoarece marea majoritate a utilizatorilor afectați au confirmat că utilizează o licență autentică Windows 10.

 Error: 0xC0020036 On a computer running Microsoft Windows non core edition ...



Mai exact, investigând această problemă pe diferitele forumuri ale utilizatorilor și strategiile de rezolvare raportate, se pare ca ar putea fi responsabile pentru acest mesaj de eroare următoarele:

  •  Cheia / licența nu este corect tastata - După cum se dovedește, această problemă poate apărea și din cauza unei chei de produs de licență incorecte. Există, de asemenea, speculații că, cheia produsului s-ar putea schimba atunci când este convertită la o licență digitală?  Ceea ce ar putea duce la această problemă. În acest caz, ar trebui să puteți rezolva problema găsind și reintroducând cheia corectă de activare a produsului sau contactând asistența Microsoft. 
  • Actualizare la zi a Windows 10  - există o actualizare Windows care se știe că provoacă această problemă pentru utilizatorii care au trecut anterior la Windows 10 dintr-o versiune mai veche de Windows. Dacă acest scenariu este aplicabil, ar trebui să puteți rezolva problema actualizând versiunea Windows la cea mai recentă versiune.
  • Cheie de licență deteriorată - Este, de asemenea, posibil să întâmpinați această problemă, deoarece vechea cheie de licență nu poate fi ștearsă în mod convențional de către Expertul de activare. Dacă acest scenariu este aplicabil situației dvs. particulare, ar trebui să puteți rezolva problema utilizând o fereastră CMD ca administrator pentru a dezinstala și șterge cheia din regiștri.
  • Fișiere de sistem corupte - Pe baza mai multor rapoarte ale utilizatorilor, această problemă specială poate apărea și din cauza unui anumit grad de corupție a fișierelor de sistem. În acest caz, ar trebui să puteți rezolva eroarea de activare utilizând utilitarele Windows încorporate capabile să rezolve corupția fișierelor de sistem (SFC și DISM).
  • Cheia de licență este conectată forțat în regiștri - Dacă ați obținut copia legitimă Windows 10 profitând de actualizarea gratuită, este posibil ca cheia dvs. de licență să fie conectată în regiștri. Acest lucru ar putea să producă această eroare în situațiile în care treceți la un alt tip de licență. În acest caz, veți putea rezolva problema prin Editorul de regiștri.

Dacă întâmpinați același mesaj de eroare, acest articol vă va oferi mai mulți pași diferiți de depanare care vă pot permite să rezolvați problema. Mai jos, veți găsi o colecție de strategii de reparații potențiale pe care alți utilizatori le-au folosit cu succes pentru a rezolva problema.

Pentru cele mai bune rezultate, vă sfătuim să urmați metodele în ordinea în care sunt prezentate, deoarece sunt ordonate în funcție de eficiență și severitate. Una dintre soluțiile potențiale de mai jos ar trebui să vă permită să remediați problema.

Important: rezolvările de mai jos sunt destinate doar pentru a ajuta utilizatorii care au o copie autentică Windows 10. Dacă aveți o copie piratată, niciuna dintre metodele de mai jos nu vă va permite să ocoliți codul de eroare de activare 0xc0020036.

Metoda 1: Instalarea fiecărei actualizări în așteptare

Dacă eroarea dvs. de activare 0xc0020036 este cauzată de actualizarea Windows lansată anterior, veți putea remedia problema prin orice actualizare în așteptare. Microsoft a lansat destul de rapid o remediere rapidă pentru problemă, deci dacă problema este cauzată de această actualizare, aducerea versiunii Windows 10 la cea mai recentă versiune ar trebui să vă permită să rezolvați automat problema.

Apăsați tasta Windows + R pentru a deschide o casetă de dialog. Apoi, tastați:

„ms-settings: windowsupdate” 

si apăsați Enter pentru a deschide fila Windows Update din Setările Windows 10.

 

Odată ce vă aflați în fila Windows Update, faceți clic pe Verificare actualizări și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a instala fiecare actualizare în așteptare și pentru a actualiza versiunea dvs. de Windows.

Notă: Dacă vi se solicită să reporniți înainte ca fiecare actualizare în așteptare, faceți acest lucru, dar asigurați-vă că reveniți la același ecran la următoarea pornire și continuați cu instalarea actualizărilor rămase.

Când reușiți să vă actualizați versiunea Windows 10, încercați să vă activați din nou licența.

Dacă primiți în continuare eroarea de activare 0xC0020036, treceți la următoarea metodă de mai jos.

 

Metoda 2: Dezinstalarea și ștergerea cheii de licență existente

După cum se dovedește, această problemă particulară poate fi cauzată și de o neconcordanță în modul în care cheia de activare este văzută de expertul de activare. Deși acest lucru nu este confirmat oficial, există speculații că acest lucru ar putea fi cauzat și de o actualizare mai veche a Windows-ului.

Mai mulți utilizatori afectați au raportat că au reușit să ocolească codul de eroare de activare 0xc0020036 deschizând CMD ca administrator și executând o serie de comenzi pentru a dezinstala și șterge cheia din regiștri. După ce au făcut acest lucru, au repornit computerul și au reintrodus cheia corectă.

Iată un ghid rapid despre dezinstalarea și ștergerea cheii din regiștri prin Command Prompt:

Click pe logo Windows, tastați CMD apoi rulați ca Administrator:

 

 Tastați în CMD următoarea comanda: slmgr.vbs /upk


Apoi pentru a șterge cheia din regiștri tastați:  slmgr.vbs /cpky

 

În fereastra de Activare din Setări, faceți clic pe Adăugare cheie produs și introduceți din nou cheia de licență Windows 10.

 

Metoda 3: Reglarea valorii cheii "sppsv" prin intermediul editorului Regiștri

Mai mulți utilizatori afectați, de asemenea, au raportat că au reușit să rezolve problema utilizând utilitarul Registry Editor pentru a modifica un fișier legat de utilitarul "sppsvc". După ce au făcut acest lucru și au reintrodus cheia de licență, utilizatorii au confirmat că eroarea de activare Windows 10 0xc0020036 a fost rezolvata.

 Iată un ghid rapid despre ajustarea valorii cheii sppsv pentru eroarea de activare 0xc0020036:


Navigați în meniu din partea stânga astfel:


Computer > HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEM > CurrentControlSet > Services > sppsvc 


Dubluc click pe Start DWORD si modificati valoarea in "2" in casuta "Value data":


Dați OK si închideți fereastra Registry Editor apoi executați un restart al PC-ului si încercați să vă activați din nou licența reintroducând serialul.


Postări populare de pe acest blog

Cum activezi telefonic Winsows 7, Windows 8 si Windows 10 prin comanda slui / slui 4

De ce să cumperi o licență pentru activarea unui sistem de operare sau a unei aplicații office ?

Cum să utilizați comanda slmgr pentru a vă actualiza, sterge sau extinde licența Windows

Cum instalezi sistemul de operare Windows 10

Upgrade sistem de operare de la Windows 7 sau Windows 8.1 la Windows 10

Rezolvare eroare instalare Windows 10 "selected disk has an MBR partition table..."

Iată câteva soluții pentru rezolvarea erorii Upload Blocked în MS Office: Word, Excell etc.