Rezolvare eroare instalare Windows 10 "selected disk has an MBR partition table..."

 

Daca eroarea dvs. este aceasta din exemplul de mai jos:

 

 

Convertire partiÈ›ii MBR în GPT: 

Reporniți computerul cu dispozitivul USB introdus, care conține sistemul bootabil de instalare Windows.

Continuati pasii de instalare pana ajungeti la fereastra de mai jos, in cazul în care în această fereastră vedeÈ›i mai multe partiÈ›ii, È™i este similar cu imaginea de mai jos, faceÈ›i clic cu butonul stâng al mouse-ului pe fiecare partiÈ›ie, pentru a o selecta unul câte unul (nu este esenÈ›ial ordinea) È™i daÈ›i click cu butonul din stânga al mouse-ului, pe butonul Åžtergere (Delete). Nu mergeÈ›i mai departe. NU faceÈ›i clic pe Următorul dacă hard diskul este împărÈ›it în mai multe părÈ›i.

 

Repetați ștergerea cu partițiile rămase, până când ramâne tot 320GB întreg (în acest exemplu).

Gata. Numai vechea tabelă de partiție MBR trebuie ștersă. Pentru conversie MBR la GPT, folosim propriul instrument Linia de Comandă a sistemului. În pasul următor, tot ce trebuie să faceți este să ștergeți tabela MBR cu Command Prompt (Linia de comandă) cu comanda clean.

 

După ce aÈ›i terminat È™tergerea partiÈ›iilor prin metoda descris mai sus, închideÈ›i ferestrele de instalare dând clic pe butonul roÈ™u din partea dreaptă, sus a ferestrei, după care reporneÈ™te automat calculatorul. 

Să începem totul în mod obișnuit ca și cum am vrea să instalăm sistemul Windows

După repornire, porneÈ™te instalarea sistemului Windows de pe dispozitivul USB. Pe primul ecran de instalare selectaÈ›i limba È™i metoda de intrare a tastaturii – puteÈ›i lăsa valorile implicite È™i faceÈ›i clic pe Următorul (Next).

FaceÈ›i clic pe link-ul Reparare calculator (Repair your computer) din partea stângă, jos, a ferestrei.

FaceÈ›i clic pe butonul Depanare (Troubleshoot).

FaceÈ›i clic pe butonul Linia de Comandă (Command Prompt) din fereastra OpÈ›iuni complexe (Advanced Options).

ÃŽn fereastra Linia de Comandă, introduceÈ›i comanda diskpart utilizând tastatura, apoi apăsaÈ›i pe Enter.

ÃŽn noua fereastră, tastaÈ›i următoarele comenzi utilizând butoanele de pe tastatură, unul câte unul, È™i după fiecare comandă introdusă apăsaÈ›i tasta Enter pentru confirmarea comenzii (desigur, fără numere).

1.  list disk

2.  select disk 0

3.  clean

4.  convert gpt

5.  exit

După introducerea comanda exit, È™i apăsând pe Enter, fereastra se închide. Apoi, închideÈ›i ferestrele de instalare dând clic pe butonul roÈ™u din partea dreaptă, sus a ferestrei, după care reporneÈ™te automat calculatorul cu unitatea de stocare USB Windows 10 ramasa in slotul usb, fara a o deconecta.

Dupa repornire reluati instalarea unde ajungeti iar la imaginea de mai jos pentru a crea noi partiÈ›ii procedaÈ›i în felul următor: FaceÈ›i clic pe partea dreaptă, jos, pe link-ul Nou (New).

ÃŽn fereastra nouă, introduceÈ›i dimensiunea unei noi partiÈ›ii în linia Dimensiune (Size), care poate fi specificată în kilobyte. Pentru a crea o partiÈ›ie de 100 Gb. este nevoie de 6 cifre (ex.:100Gb. = 100303, trebuie puÈ›in mai mare ca numărul rotund 100000), È™i faceÈ›i clic pe butonul Aplicare (Apply).

Apare o fereastră nouă pop-up, cu o avertizare ca va folosi noua tabela de partitie, prin urmare, spre deosebire de cea veche, va crea mai multe mici partiÈ›ii necesare instalarii. FaceÈ›i clic pe OK.

Repetați operațiunia, până găsiți suficient numărul de partiții.

Sfat rapid: Exemplu: RedimensionaÈ›i în cel puÈ›in două partiÈ›ii, una pentru sistemul de operare È™i programe, È™i una pentru a stoca datele personale, sau în trei partiÈ›ii, una pentru sistemul de operare È™i programe, È™i două pentru a stoca datele personale, astfel există o È™ansă mai mare ca, în cazul unei erori fatale, datele personale să fie în siguranță.

ÃŽn cele din urmă, faceÈ›i clic pe prima partiÈ›ia cu dimensiunea cea mai mare pe care aÈ›i creat-o  anterior È™i apoi, mai jos, pe Formatare. AsiguraÈ›i-vă că sistemul de fiÈ™ier este în format NTFS. Avertisment: Formatarea altor unități mai mici este STRICT INTERZIS!

După formatare, lasati selectata aceeasi partitie pe care ati formatat-o si faceÈ›i clic pe butonul Următor (Next).

 

După ce ati dat Next nu o sa mai aveti probleme legate de partitii asadar continuati cu restul pasilor de instalare conform tutorialului primit initial pe e-mail.

 

Succes si sa auzim de bine !

 

Postări populare de pe acest blog

Cum activezi telefonic Winsows 7, Windows 8 si Windows 10 prin comanda slui / slui 4

De ce să cumperi o licență pentru activarea unui sistem de operare sau a unei aplicații office ?

Cum să utilizați comanda slmgr pentru a vă actualiza, sterge sau extinde licența Windows

Cum instalezi sistemul de operare Windows 10

Upgrade sistem de operare de la Windows 7 sau Windows 8.1 la Windows 10

Cum rezolvi eroarea de activare - Windows 10 Activation Error 0xC0020036

Iată câteva soluții pentru rezolvarea erorii Upload Blocked în MS Office: Word, Excell etc.