Cum instalezi sistemul de operare Windows 10

1. Cum creezi un stick / memorie USB cu Windows10

 

Pe un alt computer functional cu windows se acceseaza adresa Microsoft: https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10

 

Dupa executarea butonului de “descarcare instrument” se va descarca aplicatia “MediaCreationTool” cu ajutorul careia vom creea stick-ul cu windows10

Executati fisierul descarcat si urmati pasii:

Selectati optiunea 2 de creare a unui USB flash drive, DVD sau ISO file si apoi next:

 

 Selectati limba daca doriti si apoi butonul Next:

 

Daca instalarea se face pe acelasi calculator puteti lasa bifat „Use recomanded options for this PC”. Daca doriti puteti configura manual selectand limba sau arhitectura 32 biti / 64 biti si apoi butonul next:

 

 

Dupa finalizarea descarcarii si scrierea datelor pe stick-ul USB putem trece la instalarea Windows 10 pe calculatorul/laptopul care necesita acest lucru.


Apoi finalizare si stick-ul USB cu Windows 10 este gata

 

 

2. Cum instalezi Windows 10 de pe un stick de memorie USB

Pornește-ți calculatorul folosind stick-ul de memorie USB pe care l-ai creat cu kit-ul de instalare pentru Windows 10. În câteva secunde, vezi un mesaj rapid care-ți spune să apeși orice tastă pentru a continua. Fă asta și este afișat logoul Windows 10, iar expertul de instalare este încărcat.

În cazul în care PC-ul dvs. nu se încarcă automat la suportul USB, este posibil să fie necesar să deschideți un meniu de încărcare sau să schimbați ordinea de încărcare în setările BIOS sau UEFI ale PC-ului dvs. Pentru a deschide un meniu de încărcare sau pentru a schimba ordinea de încărcare, de obicei trebuie să apăsați o tastă (precum F2, F12, Ștergere sau Esc) imediat după pornirea PC-ului. Pentru instrucțiuni privind accesarea meniului de încărcare sau schimbarea ordinii de încărcare pentru PC-ul dvs., verificați documentația furnizată împreună cu PC-ul sau vizitați site-ul web al producătorului. Dacă nu găsiți dispozitivul USB listat în opțiunile de încărcare, este posibil să fie necesar să contactați producătorul PC-ului pentru instrucțiuni privind dezactivarea temporară a funcției de încărcare în siguranță (Secure Boot) în setările BIOS.

Daca totul este in regula Expertul Windows 10 Setup te întreabă ce limbă, oră È™i tip de tastatură vrei să foloseÈ™ti. Fă alegerile pe care le preferi È™i apoi apasă pe Next (Următorul).

 

Alegerea limbii, orei, valutei și tastaturii pentru instalarea Windows 10

Apasă pe Install now (InstalaÈ›i acum) pentru a porni instalarea Windows 10.

 

Începerea instalării Windows 10

Procesul de instalare porneÈ™te în câteva secunde È™i îți cere să introduci cheia de produs pentru Windows 10. Scrie-o È™i apasă pe Next (Următorul). Dacă reinstalezi Windows 10, alege că nu ai o cheie de produs („I don’t have a product key”) È™i copia ta de Windows 10 va fi activată automat, mai târziu. De asemenea, poÈ›i face o instalare pe curat, fără o cheie de produs, dacă dai clic pe „I don’t have a product key” (Nu am cheie produs).

 

1.     Introducerea numărului serial de licență pentru activarea Windows 10 sau

2.   Puteti sari acest pas, urmand sa activati windows-ul dupa finalizarea instalarii intrand in Control Panel\ System and Security\ System:

 

Jos in dreapta veti observa optiunea de

 

PAS IMPORTANT !!!

 Lista de versiuni È™i ediÈ›ii de Windows 10 disponibile pentru instalare.

 

Aici puteti selecta versiunea pe care o instalati spre exemplu: “windows 10 pro” precum in imaginea de mai sus sau “windows 10 home” in cazul in care aveti o licenta pentru aceasta versiune. Evitati versiunele cu N sau alte versiuni pentru care nu aveti licenta, aceasta nu se va activa!

Termenii de licențiere pentru Windows 10

Sunt afișați termenii de licențiere.

Apasă pe „I accept the license terms” (Accept termenii È™i condiÈ›iile) È™i apoi pe Next (Următorul).

 

 

Trebuie să alegi tipul instalării pe care vrei să o faci. Dacă vrei să instalezi Windows 10 de la zero, apasă pe „Custom: Install Windows only (advanced)” (Instalare personalizată de Windows).

Alegerea de a instala Windows 10 în modul personalizat

 

Alegerea locului unde se instalează Windows 10

Èši se cere să alegi unde vrei să instalezi Windows. Alege unitatea de stocare sau partiÈ›ia pe care vrei să o foloseÈ™ti pentru Windows 10 È™i apasă pe Next (Următorul). Dacă ai nevoie să configurezi partiÈ›iile Ã®ntr-un mod anume, nu ezita să foloseÈ™ti instrumentele disponibile pentru a crea noi partiÈ›ii, a le È™terge pe cele vechi (È™.a.m.d.), înainte de a apăsa pe Next (Următorul).

 


 

Procesul de instalare a Windows 10 continua

Expertul de instalare petrece câteva minute pentru a copia toate fișierele necesare și apoi instalează Windows 10. Se vor instala și actualizări de sistem, dacă este disponibilă o conexiune la internet pentru această activitate.


 Instalarea Windows 10 cere repornirea PC-ului pentru a putea continua

După ce este gata instalarea, expertul Windows 10 Setup reporneÈ™te sistemul, cel puÈ›in o dată, pentru a executa scripturile pentru configurarea iniÈ›ială. Ai răbdare È™i aÈ™teaptă ca procesul să se finalizeze. Dacă vezi fereastra de mai jos, poÈ›i anula aÈ™teptarea de câteva secunde, pentru a reporni imediat, apăsând Restart now (ReporneÈ™te acum).

 

 Procesul de instalare Windows 10 îți spune că sistemul de operare se pregăteÈ™te

 

Din acest punct urmeaza procesul de personalizare a sistemului de operare.

In functie de preferintele dvs. puteti sa va alegeti regiunea unde locuiti, limba tastaturii, daca se doreste folosirea in regim personal sau in regim business. 


 

Deasemenea veti fi intrebati daca aveti sau creati un cont Microsoft daca doriti puteti sari acest pas si mergeti mai departe alegand optiunea de Offline account.

Configurarea setărilor de confidențialitate pentru dispozitivul tău cu Windows 10

Windows 10 te întreabă dacă vrei să activezi istoricul activităților tale. Această setare activează sau dezactivează posibilitatea de a folosi Cronologia È™i sincronizarea activităților tale pe diversele dispozitive pe care le deÈ›ii. Alege Yes (Da) dacă eÈ™ti de acord sau No (Nu) dacă nu vrei această funcÈ›ie.

 

Procesul de instalare al Windows 10 pregătește totul pentru tine

După ce se termină instalarea, ești autentificat(ă) în Windows 10 și îți poți vedea desktopul.

 

3. Cum activezi windows 10 deja instalat

Daca aveti deja Windows 10  il puteti activa intrand in Control Panel \ System and Security \ System:

 

 

Jos in dreapta veti observa optiunea de change product key executati si introduceti licenta primita .

 

 

Atentie ! ce versiune de Windows 10 aveti, daca este Windows 10 Pro cumparati si folositi licenta aferenta cu aceeasi denumire, spre exemlu daca este Windows 10 Enterprise nu se va activa cu o licenta cumparata pentru versiunea Pro.


Postări populare de pe acest blog

Cum activezi telefonic Winsows 7, Windows 8 si Windows 10 prin comanda slui / slui 4

De ce să cumperi o licență pentru activarea unui sistem de operare sau a unei aplicații office ?

Cum să utilizați comanda slmgr pentru a vă actualiza, sterge sau extinde licența Windows

Upgrade sistem de operare de la Windows 7 sau Windows 8.1 la Windows 10

Cum rezolvi eroarea de activare - Windows 10 Activation Error 0xC0020036

Rezolvare eroare instalare Windows 10 "selected disk has an MBR partition table..."

Iată câteva soluții pentru rezolvarea erorii Upload Blocked în MS Office: Word, Excell etc.